ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΓΡΑΒΑΤΑΣ

 

1. Μην αφήνετε την γραβάτα με δεμένο κόμπο μέσα στην ντουλάπα σας. Αντίθετα λύστε την βγάζοντας την και αφήστε την να ξεκουραστεί, φορώντας την επομένη μία άλλη. Έτσι θα διατηρηθούν και οι δύο πάντα καινούργιες.

2. Η γραβάτα δεν σιδερώνεται με κοινό σίδερο, θέλει έμπειρο άτομο ή ειδική πρέσα σιδερώματος γραβάτας ή και μόνο τον ατμό απο το σίδερο ατμού.

3. Η γραβάτα δεν πλένεται ποτέ στο χέρι ή στο πλυντήριο. Γι’ αυτό προσέχετε την γραβάτα σας ώστε να μην έλθει σε επαφή με οποιαδήποτε μορφή υγρού όπως βροχή, σαπούνι, νερό, ιδρώτας, που είναι απο τους χειρότερους διαλύτες, κολόνια κ.λ.π. διότι μπορεί να αλλοιωθούν τα χρώματα της καθώς επίσης να βγουν πάνω στο ύφασμα που έρχεται σ’ επαφή π.χ. πουκάμισο.

4. Να θυμόσαστε ότι αυτό το ειδικό αξεσουάρ είναι φτιαγμένο από τουλάχιστον 3 διαφορετικά είδη υφάσματος (ύφασμα, φόδρα, ενίσχυση) +φίρμες +κλωστές. Αυτά τα 5 διαφορετικά υλικά της γραβάτας αντιδρούν το καθένα διαφορετικά όταν μπουν στο νερό, (μαζεύουν). Μ’ αυτό τον τρόπο θα καταστρέψετε την γραβάτα σας ανεπανόρθωτα.

5. Η ραφή της είναι από ειδικευμένα άτομα μόνον για γραβάτες. Εάν λερωθεί στείλτε την για στεγνό καθάρισμα, χωρίς σιδέρωμα σ’ έμπειρο στεγνοκαθαριστήριο και τονίστε του να την καθαρίσει όσο πιο ελαφρά γίνεται ώστε να μην αλλοιωθούν τα χρώματα της και να μην αφήσει λεκέδες γύρω της, καθώς και να μην την σιδερώσει αλλά να την κρεμάσει να ξαναπάρει το σχήμα της.